Terugblik verkoping 2022

02-07-2022

Het was een gezellige drukte op de parkeerplaats van 't Achterdorp in Barneveld. De jaarlijkse verkoping van Stichting Ouderenzorg in Barneveld vond dit jaar door omstandigheden wat later plaats, op de eerste zaterdag van juli. Het voelde oud vertrouwd dat we, na 3 jaar geen verkoping gehad te hebben, ons weer gezamenlijk in konden inzetten voor onze ouderen. Het was een zonovergoten dag die in het teken stond van gezelligheid en ontmoeting. Op de ruim opgestelde kramen lagen allerlei goederen uitgestald en daarachter stonden de vrijwilligers en standhouders met een lach klaar om de bezoekers van een praatje en spullen te voorzien. Of je nu kwam voor een fietstocht, fruit of friet, niemand ging met lege handen of een lege maag naar huis. Ook waren de medewerkers van RST Zorgverleners aanwezig en wandelden onze ouderen langs de kraampjes.

Het was een bijzonder moment toen burgemeester Jan Luteijn en medewerker Leonard Taapke van Jansen 2wielers rond half elf op een duofiets aan kwamen fietsen en deze afleverden bij 't Achterdorp. De duofiets kon worden aangeschaft van de opbrengst van de najaarsactie en fietstocht die afgelopen tijd georganiseerd werden. Het nieuwe vervoersmiddel werd na aankomst van de burgemeester direct met veel plezier uitgeprobeerd en zal hopelijk de komende tijd nog veel bewoners vervoeren.

Deze dag was niet alleen goed voor de onderlinge band, maar heeft ook een prachtig bedrag van €10.000,- opgebracht. Dit is bestemd voor het terras van 't 'oude' Achterdorp. Nogmaals willen we iedereen die hier een bijdrage aan geleverd heeft van harte bedanken! We hopen u volgend jaar weer te ontmoeten!